Elég jól indult a Stellantis éve

2021.08.04. 12:02

A januárban véglegesített Fiat-Peugeot házasság anyagi szempontból kifejezetten erősen indul. A Stellantis adózás előtti eredménye az első hat hónapban 8,62 milliárd euró volt.

stellantis brands

Különösen a két cég tavalyi eredményeinek összegéhez képest nagy az előrelépés, hiszen akkor 752 milliót kerestek összesen, bár a koronavírus-járvány hatásai miatt a 2020-as év első fele az egész autóipar számára viszonylag gyengén sikerült, így ehhez hasonlítani az idei hasznot félrevezető lehet.

Lényegesebb paraméter, hogy az adózás előtti nyereség a forgalom 11,4%-át tette ki, ami kifejezetten jónak számít. Ennek kapcsán az éves előrejelzésen is javítottak: a korábbi 5,5-7,5%-os előrejelzés helyett már 10% körüli nyereségarányt várnak.

További érdekes adat, hogy már most 1,3 milliárd euró megtakarításról beszélnek, ami a cégegyesítés kapcsán jöhetett létre. Ez a 2024-re várt évi 5 milliárdnak nagyjából a felét jelenti az egész évre vetítve, ami tényleg elég jól hangzik, ha ha azt nézzük, hogy a Stellantis épp csak létrejött.