A VW vezetője megjárta az Ionity töltőhálózattal

2021.08.09. 13:44

Úgy látszik, a Volkswagen vezérigazgatója tényleg hisz a saját termékében: is egy ID.3-assal indult Olaszországba, de a töltési lehetőséggel az olasz-osztrák határ után kellemetlen élményt szerzett.

id3 ionity

A Brenner hágó közelében nem talált működő villanyautó-töltőt, így Trentóban próbálkozott, az ottani Ionity töltőponttal, amely azonban csalódást okozott. „Se egy mosdó, se kávé, és egy üzemen kívüli töltő – szomorú állapotokat találtam. Minden volt, csak nem prémium töltési élmény, Ionity” - posztolta a cégvezető a Linkedinre.

Az Ionity a Volkswagen, a Daimler, a BMW és a Ford közös kezdeményezése, amely 2016 óta épít európai töltőhálózatot, de a cég elég komoly kritikákat kapott a közelmúltban, elsősorban viszonylag magas árai miatt.

Nemrégiben arról is hallhattunk, hogy az Audi már saját töltőállomást is tervezett, ennek kapcsán arról is lehetett hallani, hogy a VW csoport luxusmárkája a Tesláéhoz hasonló töltőhálózat építésébe fogna.

Az Ionity vezetője, Mihael Hajesch egyébként az idén épp arról beszélt, hogy ideje lenne bővíteni az hálózatot, de ehhez a részvényesek – értsd, az alapító autógyárak – további jelentős befektetésére lenne szükség. Nos, Diess kalandja alapján erősen kérdéses, hogy a VW további euró-százmilliókat dobna az Ionity hálózatra.