A Lamborghini visszahozza a Countach nevet

2021.08.10. 10:53

Az első gyári előzetesek szerint az új Countach egyszerű, de igen áramvonalas formát kap, a teljesítménye pedig 800 lóerő körül lesz.

Egyelőre magáról az autóról két képet mutattak: az egyiken lepel alatt látható az alapforma, ami önmagában nem mond sokat, a másikon pedig egy meglehetősen komplikált légbeömlő látható az autó hátuljáról. Ezekből egyelőre nehéz messzemenő következtetésekre jutni, viszont elárulták az autó gyári típusszámát is.

Ez Countach LPI 800-4, ami a Lamborghini eddigi gyakorlatának megfelelően 800 lóerő csúcsteljesítményt, és négykerék-hajtást jelent. Új elem ugyanakkor az I betű, amely az Ibrido – olaszul hibrid – rövidítése, és azt jelzi, hogy a Lamborghini csúcsmodellje is a fogyasztás csökkentése felé mozdul, pedig ez volt hagyományosan a legtöbbet fogyasztó utcai autók egyike.

Egyes feltételezések szerint az Aventadorból jól ismert 6,5 literes V12-est egészítik ki valamiféle enyhe hibrid segédhajtással, de ennél sokkal radikálisabb megközelítés is lehetséges. Azt is pletykálják, hogy csupán 112 példány készül az új Countach-ból, egyenként 3 millió eurós áron.

Mindez egyelőre spekuláció, ami viszont egészen biztos, az az, hogy a bemutatót már az idei Monterey Car Weeken megtartják augusztus 15-én, azaz néhány napon belül egészen alaposan megismerhetjük a Lamborghini újdonságát.