Az F1 után a Formula-E-ben is mindent megnyert a Mercedes

2021.08.16. 00:06

Az egyéni és a gyártók bajnoki címét is megszerezte a Mercedes a Formula-E vasárnapi szezonzáróján Berlinben: a Mercedes második szezonjában lett bajnok, akárcsak holland versenyzőjük, Nyck de Vries.

mzt

Ahogy az a szériától nem szokatlan, az elektromos formulaautóknak szervezett Formula-E vasárnap véget ért 2020-21-es szezonja is nagyon szoros véget ért. A kétfutamos berlini záróhétvégére 18(!) versenyző érkezett úgy, hogy matematikailag még volt esélye a bajnoki címre. Miután a hétvége előtt a bajnokságot vezető Nyck de Vries a szombati első futamon még csak pontot sem szerzett, vasárnapra is nyitott maradt a bajnoki cím sorsa. Az utolsó futamra is maradt így még 14 bajnokesélyes, ahogy a csapatok között is sokesélyes volt még a cím, ami végül egy fordulatos, sok helycserés futamon dőlt el. Ezen a holland csak nyolcadik lett, de hétpontos előnyben végül övé lett a cím. A Mercedes még szorosabban, négypontos előnyben lett bajnok a Jaguar előtt. 

Sikerével a Mercedes lett a negyedik gyártó, amelyik bajnoki címet szerzett a Formula-E-ben. A friss cím érdekes mellékszála az a napokban elterjedt hír, miszerint a sorozatba tavaly érkezett németek a jövő szezon végével már ki is szállnának a szériából. Hivatalos bejelentés ugyan még nem történt, de az igazgatótanács állítólag már döntött, és várhatóan rövidesen bejelentik a kilépést vélhetően a bajnokság megnyerése miatt várnak vele még pár napot, hogy ne árnyékolja be a sikert a hír.