Egy 1938-as Mercedes nyert Pebble Beach-en

2021.08.16. 13:44

Az Autobahn-Kurier egyike a legendás 540K sorozat utolsó változatainak. Az 1938-ban bemutatott autó győztes példánya ráadásul tökéletes állapotban maradt fenn.

A Monterey Car Week középpontjában az idén is a Pebble Beach Concours d'Elegance állt, a világ egyik legjelentősebb, drága oldtimer-ritkaságok számára rendezett szépségversenye. A verseny fődíját az idén ez az áramvonalas Mercedes nyerte, amely az elmúlt 83 évet csaknem tökéletes állapotban vészelte át.

Maga a típus is igazi ritkaság: az 540K számos változata közül az Autobahn-Kurier, azaz az autópálya-futár az egyik utolsó. A hatalmas, 180 lóerős kompresszoros soros nyolchengeres modellből három példányt gyártottak összesen ezzel a karosszériával. Ez a konkrét darab 2004-ig maradt az eredeti tulajdonos, egy barcelonai szemorvos családjának tulajdonában. A jelenlegi tulajdonos, Arturo Keller tőlük vette meg 2004-ben, akkor hajtottak végre rajta egy teljes restaurálást.

Az autó 2006 óta bukkan fel rendszeresen különféle autós szépségversenyeken, és már korábban is több díjat elhozott, Pebble Beach-en viszont, ahol korábban csak kategória-díjakat kapott, most először nyerte el a Best of the Show elismerést.