Gyártásba megy az 1800 lóerős Bugatti

2021.08.16. 09:03

Bár még mindig nem egészen egyértelmű, hogy mire is lesz jó, állítólag elég érdeklődés mutatkozott a Bugatti Bolide iránt, így ez lehet a legutolsó modell a 8 literes W16-os benzinmotorral, amelyet gyártásba küldenek.

A Bugatti elnöke, Stephen Winkelmann szerint számos kérés érkezett a márka rajongóitól és gyűjtőitől, ezért döntöttek úgy, hogy készre fejlesztik a Bolide típust, és készítenek belőle 40 példányt, 4 millió eurós alapáron.

Ahogy a névből is sejthető – a bolide franciául versenyautót jelent – ebből a Bugattiból nem készül utcai példány: kifejezetten zárt pályára szánják, és persze gyűjteményekbe. A tervezők állítólag az FIA-val szorosan együttműködve alakítják ki a típus biztonsági megoldásait, arról viszont továbbra sem tudunk, hogy lenne olyan sorozat, ahol egy ilyen autóval el lehetne indulni.

Pedig az 1240 kilogrammos tömeg, az 1800 lóerős motor és az összkerék-hajtás kombinációja kivételes menetdinamikát ígér: a gyáriak egyebek közt 2,17 másodperces időt számoltak 0-ról 100 km/h-ig.

Bár azt sem mondták ki, hogy a Bolide lenne az utolsó benzines Bugatti, az a tény, hogy a márkát a Rimac irányítása alatt szervezik át, arra utal, hogy a jövőbeli fejlesztések már egy elektromos sportkocsi elkészítését célozzák.