Eltűnik a V8-as a Mercedesekből?

2021.08.17. 11:47

A Mercedes is megerősítette, hogy az év második felétől Észak-Amerikában csak az S osztályban lesz elérhető a cég négyliteres, dupla turbós V8-as motorja, a C, E, GLC, GLE, GLS és G osztályban nem kínálják tovább.

40v8

Állítólag nem csak új megrendeléseket nem vesznek fel a V8-as változatokra, de a meglevő megrendelések teljesítését is csak a korábban megadottnál sokkal hosszabb várakozási idővel tudják teljesíteni.

A Mercedes a pontos okot nem jelölte meg, csak annyit közöltek, hogy a beszállítói hálózat valamiféle zavaráról van szó, amelyet ugyan igyekeznek elhárítani, de amely akadályozza a V8-as motor igényeknek megfelelő ütemű gyártását.

A gyáriak megfogalmazása alapján több mint valószínű, hogy ideiglenes korlátozásáról van szó, amelyet a problémák megoldását követően feloldhatnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.