A Mercedes C osztályból is készül terep-kombi

2021.08.19. 15:38

Mára egész sikeres kategóriává nőtt a terep-kombiké, amik egy terepjáró stíluselemeit ötvözik a személyautók kényelmével. A Mercedes már a második ilyen típusát mutatja be, ezúttal a C osztály alapjain.

A C All-Terrain természetesen nagy kerekekkel, összkerék-hajtással és sötétszürke, festetlen műanyag peremezéssel érkezik, de terepjárónak nevezni azért elég merész lenne. A gyári kerekeken is látszik, hogy az alacsony profilú – az alapváltozaton 255/55-ös - gumik és a 17-es felnik párosa inkább közútra való, és a hosszú túlnyúlás miatt a hátsó terepszög sem az igazi. A négy centivel megnövekedett hasmagasság nyilván segít valamit jobb minőségű földúton, vagy nem túl mély hóban, de így is az az érzésünk a képek láttán, hogy az új All-Terrain leginkább a külsőségekről, a stílusról szól.

Összesen kétféle motorral lesz kapható a típus: a C200-asba 1,5 literes, 204 lóerős turbómotor kerül, a C220 d-be pedig kétliteres dízel, kerek 200 lóerővel. Mindkét motorhoz kilenc fokozatú automata váltó jár, és persze összkerék-hajtás, amely a nyomaték 55%-át küldi a hátsó tengelyre.

A C All-Terrain egyike lesz a Mercedes újdonságainak a Müncheni Autószalonon, ott lesz ez a típusváltozat elsőként látható élőben.