Bevásárolja magát a Paganiba Szaúd-Arábia

2021.08.23. 16:43

Harminc százalékos részesedést szerez a Paganiban Szaúd-Arábia. Egész konkrétan a szaúd-arábiai olajpénzeket, egy 430 milliárd dolláros állami vagyont kezelő Public Investment Fund (PIF) vásárolja be magát az olasz sportautógyárba. 

1

Az óriási állami vagyont kezelő PIF-től nem idegen, hogy nyugati cégekbe fektet. Jelentős részesedésük van sok más mellett a Boeingben, a Facebookban, a Disney-ben és sok nagy nyugati bankban, illetve olajcégben. Hogy a Pagani harminc százaléka mennyibe kerül nekik, azt nem hozták nyilvánosságra, mindenesetre a manufaktúra többségi részvényese ezután is a Pagani család lesz, Horacio Pagani pedig marad a vezérigazgatói pozícióban. 

2011-pagani-huayra 100338525 l

A kis darabszámban, drágán, magas minőségű kézimunka mellett giccses sportautókat gyártó Paganinál örülnek az új befektetőnek. A cégvezetés nyilatkozata szerint jelentős beruházásokra lesz így módjuk, ami szükséges ahhoz, hogy a következő autójuk is egyedi lehessen. Másrészt hátukban a szaúdi állam pénzével várhatóan könnyebb lesz a terjeszkedésük útja a közel-keleti piacon, ahol rengeteg potenciális vásárlójuk van.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.