Akkora a káosz a járvány miatt, hogy még Katarba is elmehet a Forma-1

2021.08.25. 13:21

Az már biztos, hogy a november 21-re tervezett ausztrál nagydíj a járványügyi beutazási korlátozások miatt elmarad, és sajtóhírek szerint egyre biztosabb, hogy az eddig F1-es futamot sosem rendező Katar lesz, ami majd pótolja. Ha így lesz, a szezon hajrája egy közel-keleti turnévá lényegül. 

bo

A múlt héten jelentették be, hogy a pandémia miatt törölték a Forma-1 idei versenynaptárából az októberre kiírt Japán Nagydíjat, emellett Kanadában és Szingapúrban sem lesz futam, ahogy már biztos, hogy Ausztráliában sem. A közvetítési jogok és a hirdetési pénzek miatt a z F1 kereskedelmi jogaival rendelkező amerikai Liberty Media csoport viszont továbbra is 23 futamos szezont akar, és a katari futam nagyon adná magát mint beugró helyszín.

obb

A szaksajtó szerint a Forma-1 illetékesei jövő héten hozzák nyilvánosságra az átdolgozott versenynaptárat, amelyben Katar is szerepel. A fővárostól, Dohától északra épült Losail International Circuit nem először fogadna komoly bajnokságot, 2004 óta rendeznek itt például Moto GP-futamokat, és világításrendszere miatt akár éjszakai futamot is lehet rendezni rajta. A katari verseny azért is tűnik logikus megoldásnak, mert november 21. után két közeli országban folytatódik a sorozat: december 5-én Szaúd-Arábia, 12-én Abu-Dzabi lesz a helyszín.