Ice Cream: még egy slágergyanús kínai villanyautó

2021.08.27. 09:17

A furcsa arányú Wuling Hongguang Mini EV elég jól fogy Kínában, nem csoda, hogy egy másik kínai cég már készített is egy csaknem ugyanolyat.

A rivális vállalkozás a Chery, amely saját mini-villanyautóját QQ Ice Cream néven mutatta be. A két autó méretben nagyon hasonló: az Ice Cream 2,98 méter hosszú, 1,496 méter szélet és 1,637 méter magas, azaz hat centivel hosszabb, 1,6 centivel magasabb és három milliméterrel szélesebb a vetélytársnál. A hajtás is nagyon hasonló: ugyanúgy 27 lóerős villanymotort használnak, mint a Wuling, ami 100 km/h-s végsebességhez elegendő, a lítium-vasfoszfát akkumulátor kapacitása pedig 175 km-re lehet elegendő egy töltéssel.

A különbség tehát minimális a két típus között, legalábbis papíron. A Chery sikere így leginkább azon múlhat, hogy árban és szolgáltatásokban rá tud-e ígérni a konkurenciára, vagy legalább a közelében tud-e maradni.

A Wuling modellje elég sikeres – havi 30 ezer feletti példányszámokról hallani – ami nem meglepő, ha az átszámítva 1,8 millió forint körüli árat nézzük. A Chery révén azonban megérkezhet a konkurencia.