Sportos hidrogén-autó készül a Hyundai-nál

2021.08.27. 10:51

A Hyundai Hydrogen Wave néven tart online fórumot szeptember 7-én, és az esemény előzetes videójában bukkant fel egy igazán szokatlan külsejű autó, amely épp keresztben csúszva közlekedik egy versenypályán.

Egy elég szokatlan arányú kupéról van szó, elég rövid orr-résszel, hosszú hátsó túlnyúlással, és a mozgásából, illetve a hangjából ítélve igen nagy teljesítményű elektromos hátsókerék-hajtással.

A Hyundai egyike azoknak az autógyáraknak, amelyek még mindig költenek az üzemanyagcellás hidrogénhajtás fejlesztésére. Van is ilyen szériamodelljük, az elsősorban Kaliforniában elérhető Nexo, bár a technológia terjedését erősen behatárolja, hogy a világ nagy részén egyelőre nincsen kiépítve hidrogén-töltő hálózat.

A hidrogénhajtást eddig nem próbálták összekötni a sportos autózással – szemben a villanyautókkal, amelyekből mára több mint ezer lóerősek is készülnek – de úgy tűnik, a Hyundai ezzel a trükkel is megpróbálkozik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.