A Renault bemutatott egy szedánt, amit civilek nem vehetnek meg

2021.08.29. 07:31

2022 második felében fogják bevezetni a Mobilize Limo nevű elektromos szedánt, amit bizonyos piacok közösségi közlekedési cégeinek és taxitársaságoknak fognak kínálni. További érdekessége, hogy kizárólag előfizetéses rendszerben elérhető. 

A valódi premier az idei Müncheni Motor Show-n várható, a mostani képeket az online bemutatón mutatták meg. Az autó teljes hossza 4,67 méter, a tengelytáv pedig 2,75 méter hosszú lesz, ami főleg a hátsó lábtérben lesz érezhető.

A sofőröknél inkább az ergonómiára koncentráltak, de a tervezés fókuszát egyértelműen a hátsó utasok kapták: a sík padló, az olvasólámpák és az USB-portok mellett dedikált hangerő-állító gombokat is beépítettek számukra.

A teljesítmény is az ésszerű keretek között maradt, a villanymotor 150 lóerős, nyomatéka 219 Nm. Természetesen a hatótávon volt a legnagyobb hangsúly, a 60 kWh-s akkumulátorból  WLTP szerint 449 km-t sajtoltak ki - a Renault szerint ez bőven fedezi egy taxis átlagos napját, de gyorstöltéssel 40 perc alatt 250 km-t képes magába szívni. A paraméterei alapján versenyképes az autó, kíváncsiak leszünk, hogy az üzleti modell is beválik-e.

Via motor1.com