Ázsiai terjeszkedésbe kezd a Porsche

2021.08.31. 09:38

Bár a Porsche eddig szigorúan Németországban tervezte és gyártotta az autóit, ezen a hagyományon is változtatnak hamarosan.

macanfactory

A tervek szerint 2022-ben egy fejlesztőközpont létesül a kínai Sanghajban, Malajziában pedig egy összeszerelő üzemet hoznak létre. A Porsche kutatás-fejlesztési vezetője, Michael Steiner szerint szükség van az ilyen helyi központokra is, ha a vállalat meg akarja őrizni a versenyképességét.

A sanghaji fejlesztőközpont feladata elsősorban a kínai vásárlói igények felmérése lesz, hogy azokat be tudják építeni a modellfejlesztésbe. Kína igen fontos piac a Porsche számára, tavaly például több mint 88 ezer autót adtak el itt.

Úgy tűnik, a maláj összeszerelő üzem kifejezetten a helyi igények kielégítésére készít majd autókat – a helyi összeszerelést valószínűleg az így elérhető kedvezőbb adózás indokolja, bár a lépés pontos okát nem közölték. A gyárat mindenesetre a helyi importőrrel közösen hozzák létre, és a Porsche vezetése szerint az itt készülő autók sem lesznek gyengébb minőségűek, mint a Németországból érkezők.