Igazán szokatlan kisautót készített a Hyundai

2021.09.02. 09:12

A Hyundai egyelőre Dél-Koreában mutatta meg a Casper nevű modellt, amely tele van szokatlan, bár helyenként régről ismerős formai ötletekkel.

A legmarkánsabb részlet valószínűleg a két kerek lámpa által határolt hűtőrács – erről a Skoda 100-as juthat az eszünkbe – illetve a kerekek körüli domborítások, amelyek közül a hátsó előre dőlő első szélével halványan a Volga M21, illetve egyes 50-es évekbeli amerikai autók megoldására emlékeztet. Ezen felül az első és a hátsó oldalablakok pereme sem illeszkedik egy vonalra, ami szintén nem gyakori.

A Casper magas tetővonalával, meredek szélvédőjével és az alját szegélyező műanyagokkal egyébként egyértelműen terepjárós stílusú, bár a hasmagassága alapján egyértelmű, hogy komolyabb terepjáró képességekre nem számíthatunk tőle. A szokatlan arányok miatt a méreteit nem könnyű megbecsülni a képek alapján, de kifejezetten apró autóról van szó: a hossza csupán 3,6 méter, a tengelytávja 2,4 méter, a szélessége pedig csupán 1,6 méter.

Úgy tudjuk, az autó orrába ezres háromhengeres motorok kerülnek, szívó és turbós változatban – ezek az i10-esben 67 illetve 100 lóerősek, és nem valószínű, hogy a Casper számára eltérő változatok készülnének.

A típusra a rendeléseket állítólag már szeptemberben elkezdik felvenni, és úgy hallani, hogy a típus gyártását is elkezdik még az idén. Arról azonban nincs hír, hogy a Casper forgalmazását Dél-Koreán kívül tervezik-e.