Akkora a baj, hogy inkább leállították a Chevy Bolt gyártását

2021.09.06. 06:23

Nem elég, hogy minden korábban gyártott példányt vissza kénytelenek hívni, a biztonság kedvéért a Bolt további gyártását is fel kellett függesztenie a Chevroletnek.

3

Egyelőre egy hosszú szenvedéstörténet a Chevy nép villanyautónak szánt Boltjának rövid pályafutása. A 2017-ben jött Bolt körül már egy ideje gyűltek a bajok, nemrég kiderült ugyanis, hogy több Bolt gyulladt ki a nagy feszültségű akkumulátor hibája miatt. Ezek állítólag mind olyan autókkal fordultak elő, amelyekben az akkumulátorokat előzőleg teljesen feltöltötték. Erre válaszul a GM elkezdte visszahívni az autókat, és egy beállítással 90 százalékra korlátozták azokban a tölthetőséget, valamint arra kérték a felhasználókat, hogy töltés után azonnal parkoljanak nyitott helyre. Ezekkel a kényszermegoldásokkal próbáltak időt nyerni, amíg rá nem jönnek a megoldásra, de nem jártak sikerrel, és mint kiderült, a 2021-ig gyártott valamennyi Boltra a modulok cseréje vár.

A leállásról a GM szóvivője, Dan Flores beszélt, aki elmondta, hogy jelenleg nem bíznak benne, hogy akkumulátorbeszállítójuk, az LG orvosolni tudja a problémát, így egyrészt kénytelenek szüneteltetni a visszahívott autók javítását és leállították a Bolt gyártását. Mint mondta, az LG szakemberei megfeszített munkában keresik a hiba forrását, de egyelőre nem jártak sikerrel. A GM mérnökeivel közösen tanulmányozzák a gyártási folyamatot, végigkövetik, hogyan kerülnek a cellák a csomagokba, de egyelőre nem jöttek rá, hol hibás a gyártási folyamat, így egyelőre azt sem tudják megtippelni, a már legyártott Boltok között milyen arányban lehetnek hibás, végeredményben tűzveszélyes cellák, ahogy azt sem tudni, mikor folytatódhatnak a visszahívások és a gyártás.