A Honda 1983-as színeivel adtak ki új ruhákat

2021.09.07. 06:05

Elég rázósan indult a Honda Formula 1-es motorszállítói pályafutása az 1980-as évek elején. Az első évben, 1983-ban Formula 2-es partnerük, a Spirit autójába építették a vadiúj V6-os turbómotort.

A fura öszvérrel hat futamból hármat tudtak egyáltalán befejezni pontszerzés nélkül – ez is jó eredmény a kiforratlan technikával – bár abban viszonylag nagy az egyetértés, hogy Stefan Johansson Spirit Hondájában a legjobb a japán gyártótól kapott piros-fehér-kék festés volt.

Ezt eleveníti fel a Honda a Vintage Culture nevű ruhakollekció legújabb darabjaival: a látványos színek ezúttal pólókon és hoody-n szerezhetők be, a Honda csapat-felvarrójával és jelvényeivel.

A kollekció már csak azért is érdekes, mert a kollekció talán a Honda motorsport-pályafutásának legkevésbé ismert és sikeres fejezetére emlékeztet: később, a Williams és a McLaren autóiban nyertek bajnokságot a Spiritben még gyermekbetegségeivel küzdő turbómotorral.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.