Így néz ki a Mustang Mach-E egyenruhában

2021.09.08. 06:06

Egyelőre egy példányban készült el a rendőrségi Mustang villanyautó, amelyet a Ford helyi képviselete módosíttatott, nyilván abban a reményben, hogy később leeshet néhány komolyabb megrendelés is.

A Mach-E a megszokott átalakításokon esett át, amelyeket a Ford speciális járműveket építő partnere, a Safeguard SVP végzett el. Mivel hagyományos autókhoz kialakított kiegészítőket kapott az elektromos Mustang, ezeket a jármű 12 voltos elektromos rendszerére kötötték. A cég ígérete szerint később a rendőrségi változatok nagyobb 12 voltos akkumulátort is kaphatnak, annak érdekében, hogy még teljesebb felszereltséggel állhassanak szolgálatba.

A Metropolitan Police Force-nak szánt járművet először kiállíják Birminghamben, az Emergency Services Show-n, aztán több kapitányság is tesztelheti majd: Sussex, Surrey, Dél-Wales és a skót rendőrség is feliratkozott már a listára.

Nagy-Britanniában egyébként a rendőrség a jelentősebb villanyautó-alkalmazók egyike, hiszen a járművek magasabb vételárát bőven ellensúlyozza az alacsonyabb fenntartási költség. Eddig azonban jellemzően kisebb hatótávú és méretű modelleket szereztek be, amilyen a BMW i3-as, vagy a Nissan Leaf előző generációja.