Eladja mobilfizetős üzletágát a VW

2021.09.09. 09:25

A Volkswagen által külön cégként 2017-ben megalapított Volkswagen Payment S.A. többféle szolgáltatást kínál. Egyrészt autóvásárlási és lízing-szolgáltatásokat, másrészt autóból való fizetési megoldásokat.

vw shop

Az üzlet eddig teljes egészében a VW-é volt, de most 74,9%-ot megvásárolna belőle a JPMorgan befektetési bank. A vásárlás értékét egyelőre nem közölték, de a JPMorgan egyértelművé tette, hogy a Volkswagen Payment továbbfejlesztésében gondolkodnak: új, könnyen népszerűsíthető márkanevet keresnek neki, és a szolgáltatások körét is bővítenék.

Az amerikai bank szerint most a leggyorsabban fejlődő platform az internetre kapcsolódó járműveké, ahol az autó egyfajta pénztárcaként szolgál majd, tárgyak, szolgáltatások és előfizetések megrendelésekor. Ebből a piacból szeretnének jelentős részesedést. A VW-vel való társulás pedig azért lehet jó ötlet, mert valószínű, hogy a cég később a Volkswagen Paymenten keresztül értékesíti majd ideiglenesen aktiválható jármű-funkcióit, ami gyorsan, évente akár milliókkal bővülő ügyfélkört jelent.

Az üzlet persze még nem végleges: előbb meg kell szerezni hozzá a hatósági hozzájárulásokat, így legkorábban 2022 első felében véglegesíthetik.