Ilyen Porschéd sosem lesz, akármennyi is a pénzed

2021.09.09. 11:59

A dolgok jelen állása szerint senki nem kaphat az Porsche 919 Street nevű sportkocsiból, pedig legalább egy példányt készítettek belőle.

A Le Mans győztes versenygép utcai változata lehetett volna a korábbi 918-as utódja, ha végigcsinálják a fejlesztését. Egyben az olyan szuperautók ellenfele lehetett volna, amilyen az Aston Martin Valkyrie vagy az AMG One, de végül csupán egy formatanulmány maradt, annak viszont elég látványos.

A versenygéphez képest kisebb lámpák, egyszerűbb orrkialakítás, és a hátsó, uszonyokból és szárnyakból álló rendszer nagy részének hiánya a legmarkánsabb eltérés. Ezeknek köszönhetően az utcai változat sokkal emészthetőbb formájú, ugyanakkor elég szorosan követi a versenyautó orrnehéz arányait.

Állítólag műszaki szempontból is elég közeli lett volna a rokonság: a kétliteres V4-es turbómotor köré épített hibrid hajtásrendszert alakították volna át, amely még utcai kivitelben is elérhette volna a 900 lóerőt.

A Porsche 2014 és 2017 között indult Le Mans-ban a 919-essel, méghozzá kivételes sikerrel: 2015 és 2017 között három Le Mans-i győzelmet és három világbajnoki címet nyert a Porsche ezzel az autóval.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.