Elárverezik a Mad Max: Fury road elmeháborodott autóit

2021.09.10. 13:02

Ha a klímakatasztrófa utáni világot N2O,-val tesztoszteronnal és rengeteg kokóval elegyítjük, akkor a Mad Max: Fury Roadot kapjuk. A film főszereplői a félmeztelen, extázist élő férfiak és a hiányzó nők mellett a mostoha körülményeknek és a kvázi háborús állapotoknak megfelelően átépített autók, amelyek piszok jól áll a rozsdapatkány-esztétika.

Kép: lloydsonline.com.au
Kép: lloydsonline.com.au

Ezek közül bocsát hamarosan árverésre 13 ikonikus darabot a Lloyds Auctioneers and Valuers. Köztük van a Gigahorse, ami két, egymásra polcolt 1959-es Cadillac Coupe de Villes, és amit két összehegesztett V8-as hajt - ez alapján az autó voltaképpen Bugatti. A kollekció részét képezi továbbá a Doof Wagon, ami egy taiko dobosokkal, hangfalakkal és lángszórós gitárossal megpakolt 8 x 8 M.A.N. rakétahordozó - irigykedhetnek a holland hardstyle-színpad építők.

További tizenegy autó kerül kalapács alá szeptember 26-án, köztük az 1973-as XB Falcon Coupe alapú Razor Colával, a Sabre Tooth-szal és a konvoj többi tagjával (a listát itt tudod megtekinteni), kikiáltási ár nyilván egyik mellett sem szerepel. Érdemes lehet beruházni, 100 év múlva biztos értékes/hasznos relikvia lesz a gyűjtemény.