Felbukkant a Renault első androidos fedélzeti számítógépe

2021.09.10. 09:09

A Renault ugyan már 2018-ban bejelentette, hogy az autói fedélzeti rendszereit Androidra cseréli, de most először láthatjuk ezt megvalósulni. A Mégane E-Tech Electric típusban az Android Automotive rendszer egy változatát alkalmazzák.

megane android

Az OpenR Link nevű rendszer szokatlan módon egy négyzetes, 12x12 hüvelykes képernyőn fut a középkonzolon. A háttrében a Qualcomm Snapdragon harmadik generációs autóipari mikroprocesszora dolgozik, amelybe külön mesterséges intelligencia-modul került a hatékonyabb hangfelismerés érdekében.

Az utóbbi években több gyártó is bejelentett hasonló együttműködést a Google-lal – a Stellantis, a Ford és a General Motors is ennek a rendszernek a használatára készül – de eddig csak a Volvo és a Polestar egyes típusaiba került az Android autós változata. A megoldás előnye a nyílt ökoszisztéma lehet – azaz minden Androidot futtató jármű hozzáférhet a központi alkalmazás-áruház applikációihoz – hasonlóan a telefonokon és tableteken futó verziókhoz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.