Újabb rollermegosztó cég jött Budapestre

2021.09.12. 14:50

A Lime és a Bird után újabb bérroller-szolgáltató jelent meg Budapesten: a német Tier 150 elektromos rollerrel kezd, de heteken belül duplázzák majd a flottát.

zzjz

A német szolgáltató az egyetemistákat célozza első körben, ennek megfelelően a VIII., a IX. és a XI. kerületben elérhető először. Innen majd a VI., VII., I. és V. kerületekre terjeszkedik. Kezdetben 150 rollerrel kezdenek, a cég az új fejlesztésű Tier V típusú e-rollerjeit hozza el Budapestre. Ezeken már index és féklámpa is van.

uzu

A Tiert egy mobiltelefonos appon keresztül lehet majd igénybe venni, az appban elérhető térképen keresheti meg a hozzá legközelebb eső rollert a felhasználó, amelyet a kormányon található QR-kód beolvasásával tud aktiválni. Az utazás egy megfelelő parkolóhelyet keresve a kitámasztó lehajtásával, majd a Tier appban a „Használat befejezése” gomb megérintésével fejezhető be. A feloldási díj 250 Ft, a rollerezés percdíja pedig 50 Ft. A fizetés bankkártyával és PayPalen keresztül egyaránt lehetséges.

A Tier 150 rollerrel kezd Budapesten, de gyors növekedést ígérnek, heteken belül duplázzák majd a flottát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.