Kémfotókon a Skoda következő népautója

2021.09.15. 06:06

Európában fotózták az álcázott prototípusokat, ennek ellenére valószínűbb, hogy errefelé nem lesz kapható az MQB A0 platformra épülő szedán.

A Slavia elsősorban olyan piacok számára készül, mint Oroszország és India, ahol az efféle négyajtós, relatíve egyszerű modelleknek még van piaca. Műszaki szempontból valószínűleg itt is szabványos VW csoportos megoldásokat használnak majd. Ezres és 1,5 literes benzines turbós benzinmotorokat, de mindenféle hibrid kiegészítés nélkül.

Jellegre egyébként eléggé emlékeztet a Latin-Amerikában forgalmazott VW Virtusra, ami lényegében a más piacokon hiányzó VW Polo szedán kivitele, de úgy hallani, ezt a Skoda nagyrészt saját hatáskörben fejleszti.

Pontosan még nem tudni, hogy a Slavia mikor kerülhet gyártásba, de pletykaszinten az terjed, hogy 2022 első felében mutatkozhat be legkorábban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.