Páncélozott Chevrolet terepjárókat vesz az amerikai külügy

2021.09.16. 08:42

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma a General Motors katonai részlegét bízta meg egy új páncélozott Chevrolet Suburban változat kifejlesztésével, és tíz ilyen autó leszállításával.

suburban gmd

A 36,4 millió dolláros ár viszonylag soknak tűnhet ahhoz képest, hogy ennyiért tíz autót kapnak két éven belül, de ez lényegében a fejlesztés költségét fedezi, és a tíz autó valószínűleg tesztelési célokat szolgál majd. A GM Defense arra számít, hogy 2023-tól évi mintegy 200 autót rendel majd az állam, kilenc éven át, ami már néhány százmillió dolláros nagyságrendű bevételt hozhat.

Részleteket érthető módon nem igazán árultak el az autók képességeiről. Annyi biztos, hogy valamiféle páncélzatot kapnak, és ehhez erősített alvázat és futóművet, amely a széria Suburban-nél nagyobb saját tömeggel is megbirkózik.

Az autók, jelenleg használt elődeikhez hasonlóan az Egyesült Államok kormányzati kísérőautói lesznek, amelyeket olyan helyzetekben használnak majd, ahol egy szériagyártású autónál biztonságosabb közlekedési eszközt kíván meg a helyzet.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.