Új modellel ünnepli az autómentes napot a Volvo

2021.09.16. 09:48

Az idén szeptember 22-ére esik a Nemzetközi Autómentes Nap, és a Volvo erről sem feledkezett meg. Az alkalomra a Casca nevű cipőgyártóval fogtak össze, és készítettek közösen egy Volvo cipőt.

Az érdekes, kötött felsőrészű csuka sportos-hétköznapi fazonú, minimalista, és a kor divatjának megfelelően jó sok újrahasznosított anyagot tartalmaz. A fehér-szürke-fekete felsőrész egy jelentős része például hét palack anyagát tartalmazó műanyagból készült, a talp anyagának tizedrészét pedig használt gumiabroncs adja. A fekete betét a cipő oldalán a Volvo szerint a Thor kalapácsa mintázatú fényszóróikra emlékeztet, bár ezt nem biztos, hogy könnyű belelátni az egyszerű dizájnba.

A Volvo szerint a szokatlan együttműködés összekötő ereje, hogy mindkét cég igyekszik minél környezetkímélőbb lenni, és ezt nagyszerűen megtestesíti ez a pár cipő, amelyet a jövő héten meg is lehet rendelni: egy pár 168 dollárba, azaz durván ötvenezer forintba kerül. Mondjuk az idei autómentes napon már aligha sétálhat benne, aki rászánja a pénzt: a Casca rendelési oldala szerint már most is csak december elejére várható a szállítás.