Ellopta az autót, majd ugyanott akarta jobbra cserélni

2021.09.23. 15:25

Nem volt híján a bátorságnak az az amerikai férfi, aki úgy próbálta beszámíttatni autóját egy másikba, hogy azt valójában néhány nappal korábban pont ugyanabból a kereskedésből lopta el. A trükk még időben kiderült, a tolvaj pedig börtönbe került.

Egészen pontosan az történt, hogy a floridai Lake Cityben begördült egy autó a Chrysler-Dodge-Jeep szalon udvarára, a tulaj pedig – legalábbis ekkor még azt hitték, hogy ő a tulaj – előállt az ötlettel, hogy szeretne egy új, jobb kocsit, amibe az övét is nagy örömmel beszámíttatná. Ekkor még a kereskedés munkatársai sem fogtak gyanút, de hozzákezdtek az átnézéshez.

Közben az alvázszámra is lefuttattak egy keresést, és nagy meglepetésükre kiderült, hogy az autót néhány nappal korábban éppen tőlük lopta el egy ismeretlen. Hősünknek tehát volt képe visszamenni a tett helyszínére, hogy szemrebbenés nélkül becserélje a kocsit, vélhetően nem volt elégedett a termékkel. Még szerencse, hogy legalább a vásárlók könyvét nem kérte el.

A helyszínre érkező rendőröknek egyébként elismerte a lopás tényét. Az esetről amúgy a biztonsági kamera is készített felvételt, de azt nem tudni, azonosítható volt-e rajta az elkövető. Az 50 éves tolvaj azt is állította, hogy hajléktalan. Most mindenesetre börtönbe került, és vádat emeltek ellene autólopás, valamint a lopott vagyonnal sajátjaként való rendelkezés, továbbá kisebb bűncselekmények miatt.