Új hétüléses modellt mutatott be a Honda

2021.09.23. 06:06

Nem ez az első Honda, amely a BR-V nevet viseli, ám a japán gyártó most új típussal váltja a hat éve bemutatott első generációt.

Ami elsőre feltűnő, az a sokkal visszafogottabb forma. Az új modellen már nincs lépcsőzetes alsó oldalablak-perem, ahogy az elődön. A Jazz alapokhoz képest nagydarab, akár hét üléssel is rendelhető karosszéria azonban megmaradt.

A BR-V-t eddig ázsiai specialitás volt – olyan piacokra szánták, mint Indonézia vagy Thaiföld – és ez valószínűleg így is marad. Erre utal, hogy az egyetlen motor, amit bele építenek, az 1,5 literes, 120 lóerős négyhengeres csupán Euro 4-es besorolású, ami arrafelé még megfelelő, Európában viszont már 2009 óta nem az.

A Honda errefelé inkább a HR-V-t kínálja hasonló méretben, amely azonban már csak hibrid hajtáslánccal lesz elérhető.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.