Egyedi Mercit szeretnél? Több mint egy évet kell várnod!

2021.09.26. 15:50

Az autógyártókon túl a megrendelők sincsenek egyszerű helyzetben, amióta felütötte a fejét az autóipari chiphiány. Kereslet lenne, a kínálat azonban nem tudja tartani a lépést ezzel.  A probléma nemcsak a nagy eladási darabszámokat produkáló szegmenseket sújtja, jelen van a prémium autóknál is.

Ola Källenius, a Daimler vezérigazgatója egy interjúban elmondta: a hiány a Mercedes-Benznél is hatalmas, amely bizonyos esetekben – főleg egyedileg konfigurált modelleknél – akár egy év fölötti várakozási időt is eredményezhet.

A helyzettel párhuzamosan – a nagy kereslet miatt – a készleten lévő autók árai az egekbe szöktek. Extrém példa, de egy már legyártott G osztály ára akár 100 ezer dollárral is emelkedhet az események hatására. A Daimler egyébként közben jelentős nyereséget termel, az ismert nehézségek ellenére is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.