Škoda tetején landolt egy helikopter

2021.09.27. 17:50

Úgy tartják, hogy egy marketinges csapatban vagy akár szerkesztőségben a legunalmasabb munkanap is izgalmasabb, mint egy bankban a legpörgősebb. Ezzel bizonyára lehetne vitatkozni, de annyi biztos, hogy mindenhol vannak olyan percek, amikor kéne valami ötlet. A Škodánál valószínűleg feldobta a YouTube ajánló algoritmusa azt a 2011-es Top Gear epizódot, amiben helikopter landol egy Yeti tetején.

Ez adta az ihletet, hogy megcsinálják újra a műveletet, méghozzá egy Škoda Kodiaq-kal. Jeremy Clarkson tesztjében teljesen széria autót használtak, aminek tetejére landolt a 600 kilós gép. A Škoda viszont nem bízta a véletlenre, ezért a Kodiaq hátsó futóművét megerősítették, a tetőre pedig acélból és fából készült leszálló került, amivel egyenletesen oszlik el a terhelés és illeszkedik a tetősín rögzítési pontjaihoz.

Először csak az autó tetejére emelték a Robinson R22 típusú, 620 kilós helikoptert, majd mindent rendben találtak, ezért élesben is végrehajtották a műveletet Jan Čermák pilótával. Nem csak képek, hanem videó is készült: