Kiderült, mit csinál az Audinál Ken Block

2021.09.29. 14:43

Azt már a múlt héten elárulták, hogy Ken Block az Audinál folytatja a pályafutását, ám az csak most derült ki, hogy mivel. Új műsorszám készül, természetesen a Block által feltalált és sikerre vitt Gymkhana műfaj nyomán. A legfontosabb különbség, hogy Block ezúttal villanyautóval nyomja.

Azt is elárulták, hogy az így összeálló film címe Electrikhana lesz, és úgy tűnik, egy átalakított E-tron lesz a főszereplő. Block azt is elmagyarázta, hogy miért ebbe az iránya mozdul. „Miért váltok elektromos járművekre? Számomra egyszerű a válasz: ez az, ami új. Nagy teljesítményű. És ez a jövő. Az új technológia, és előre gondolkodás – ez az, amiben az Audi nagy - arra is használható, hogy több örömet találjunk az autózásban, és nekem ez számít.” - foglalta össze saját motivációját.

Block mindezt a saját videója mellett írta le, amely elsősorban az Audi Motorsportnál tett látogatásáról szól. Úgy tűnik, itt nem csak néhány legendás versenyautóba sikerült beülnie, de a névtelen középmotoros S csoportos prototípusnak is adhatott néhány padlógázt a gyári tesztpályán – egy olyan autónak, amelynek a létezését is csak harminc évvel a legyártása után, 2016-ban ismerte el a gyár.

Az Electrikhanáról egyelőre annyi derült ki biztosan, hogy 2022-ben tervezik bemutatni, de előtte a németországi Audi-útról adnak le egy háromrészes sorozatot. Ebből az első filmből egyébként elég erőteljes kontraszt látszik a szemtelenségig laza Block, és az ezt nehezen toleráló, rendhez szokott német házigazdái között, de ettől még jól is elsülhet az együttműködés, amire az Audi nyilvánvalóan szépen áldozott már eddig is.