Kiderült, mit csinál az Audinál Ken Block

2021.09.29. 14:43

Azt már a múlt héten elárulták, hogy Ken Block az Audinál folytatja a pályafutását, ám az csak most derült ki, hogy mivel. Új műsorszám készül, természetesen a Block által feltalált és sikerre vitt Gymkhana műfaj nyomán. A legfontosabb különbség, hogy Block ezúttal villanyautóval nyomja.

Azt is elárulták, hogy az így összeálló film címe Electrikhana lesz, és úgy tűnik, egy átalakított E-tron lesz a főszereplő. Block azt is elmagyarázta, hogy miért ebbe az iránya mozdul. „Miért váltok elektromos járművekre? Számomra egyszerű a válasz: ez az, ami új. Nagy teljesítményű. És ez a jövő. Az új technológia, és előre gondolkodás – ez az, amiben az Audi nagy - arra is használható, hogy több örömet találjunk az autózásban, és nekem ez számít.” - foglalta össze saját motivációját.

Block mindezt a saját videója mellett írta le, amely elsősorban az Audi Motorsportnál tett látogatásáról szól. Úgy tűnik, itt nem csak néhány legendás versenyautóba sikerült beülnie, de a névtelen középmotoros S csoportos prototípusnak is adhatott néhány padlógázt a gyári tesztpályán – egy olyan autónak, amelynek a létezését is csak harminc évvel a legyártása után, 2016-ban ismerte el a gyár.

Az Electrikhanáról egyelőre annyi derült ki biztosan, hogy 2022-ben tervezik bemutatni, de előtte a németországi Audi-útról adnak le egy háromrészes sorozatot. Ebből az első filmből egyébként elég erőteljes kontraszt látszik a szemtelenségig laza Block, és az ezt nehezen toleráló, rendhez szokott német házigazdái között, de ettől még jól is elsülhet az együttműködés, amire az Audi nyilvánvalóan szépen áldozott már eddig is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.