Képeken a Rivian titkos villany-kupéja

2021.09.30. 13:04

Hiába kezdték a gyártást csak az idén, a Rivian nem igazán új vállalkozás: még 2009-ben alakultak, 2016-ban pedig megvették a Mitsubishi gyárát is, de csak 2018-ban mutatták be első prototípusukat, az R1T pickupot. Ami azonban nem jelenti, hogy ne lett volna korábban akár több másik projektjük.

Egy ilyenre most néhány kép formájában bizonyítékot is talált a The Drive: a Rivian vezetői pedig el is ismerték, hogy ez tényleg az ő egyik korai projektjük volt. A képeken egy kifejezetten apró, zömök, de egész formás háromajtós kupé látszik, hosszú első és rövid hátsó túlnyúlással: egy kicsit olyan, mintha a Honda CRX modernebb utánérzését látnánk.

A műszaki megoldásokról egyelőre nem derült ki semmi – az is csak sejthető, hogy ez is villanyautó lett volna – viszont a Rivian járműdinamikai igazgatója, Max Koff szerint a projektet nem leállították, mindössze félretették. Így nem lehetetlen, hogy később még jelentkeznek valami hasonlóval, ha az R1T pickup és az R1S villany-terepjáró gyártása már megnyugtató módon felfutott.

A Rivian alapítója és vezetője, RJ Scaringe egyébként azt mondja, a cég fejlesztéseit teljes titoktartás mellett végzik, és csak akkor mutatnak be bármit, ha már tényleg közel áll a megvalósuláshoz. „Biztosak szeretnénk lenni abban, hogy azt mutatjuk meg, amit a vásárló tényleg meg is kaphat... Számos termék lesz a portfólióban, amin dolgozunk, de egyelőre nem állnak készen a bemutatásra.” - mondta.