Két év múlva várható az első elektromos Rolls-Royce

2021.09.30. 09:39

Egy felmatricázott Wraith kupét mutattak Charles Rolls idézetekkel teleírva, olyanokkal, amelyek egy elektromos autóra is illenek. Az orr-részen pedig a leghíresebb áll: ha nem létezik, tervezd meg.

Mindez persze még csak a cég villanyautós terveinek illusztrációja: az új kétajtós, amely elsőként kap elektromos hajtást a Rolls-Royce-ok közt, a Spectre nevet kapja, a Wraith kupé utóda lesz, és a tervek szerint 2023-tól lehet majd megvásárolni.

A Rolls-Royce azt is bejelentette, hogy 2030-tól már nem is terveznek mást gyártani elektromos járműveken kívül, bár ez nem akkora meglepetés annak ismeretében, hogy a nagy rivális, a VW-hez tartozó Bentley is ugyanezt a határidőt jelölte ki magának.

A brit luxusmárka, amióta a BMW 2003 első napján átvette, kizárólag a német anyavállalat V12-es motorjának változatait építette az autóiba, más hajtásmódot eddig nem használtak. A cég korábban azt is jelezte, hogy a hibrid hajtást, mint átmeneti lépcsőfokot, teljesen kihagyja – szemben a Bentley-vel – és a benzinmotorról rögtön tisztán elektromos hajtásrendszerre vált.