Visszatér az Integra, rögtön kétféleképpen

2021.10.01. 05:47

Az Integra korábban a Honda Civic alapjaira épülő kétajtós, sportos modellek neve volt, ám úgy néz ki, most ötajtós autókon bukkan fel újra, nem is csak egy piacon.

A név egyik viselője Kínában bukkan fel, és egyáltalán nem idegen a formája. Lényegében az aktuális Civic szedán egy átdolgozott változatáról van szó, amelyet elsősorban más formájú lámpái különböztetnek meg a Civictől. A típusjelzés felbukkanását valószínűleg az magyarázza, hogy a Civicet a Wuhanban működő Dongfeng Honda már gyártja, ez viszont egy másik kínai-japán vegyesvállalat, a Kvangcsuban működő Guangqi Honda terméke.

A típus műszakilag nem tér el az 1,5 literes turbómotorral kínált Civictől, ugyanúgy 182 lóerős, és hatfokozatú kézi váltóval szállítják majd. A forgalmazás várhatóan néhány héten belül indul.

integrauspv.png

Ezzel párhuzamosan Észak-Amerikában egy másik Integra előzetesét mutatták meg: ez a prémium-kategóriás Acura márka típusa lesz, és láthatóan egész más formatervet kap, mint a Civic, bár a ferde hátú forma és az öt ajtó erre a típusra is jellemző lesz. Úgy néz ki, a kupé-forma iránti kereslet már Észak-Amerikában sem elegendő hozzá, hogy ilyen karosszériával dobjon piacra új modellt a Honda luxusmárkája. E típusról egyelőre nem közöltek konkrét adatokat, csak az előzetes képet, de ez nem is meglepő, hiszen csak 2022 elejére ígérik a bemutását.

Az Integra Type-R-ről pedig tesztünk is volt, nem is rossz, az aktuális Civil Type-R-rel hasonlítottuk össze: