Vázlaton az új Skoda Superb

2021.10.03. 06:56

Lassan szivárognak az információk a Skoda nagyszedánjáról, a Superbről: az eddigi legnagyobb újdonság az volt, hogy a Volkswagen Passattal közös gyártósorra kerül majd. Mivel ez a gyár Pozsonyban van, a Superb már nem lesz Made in Czech Republic, a Passat pedig nem lesz már Made in Germany. A napokban egy tesztpéldányról készült képek mellett egy skicc is előkerült.

Az álca a jelenleg is futó modell karosszériáját takarja, az első lámpa szintén erről, a hátsók viszont egy korábbi, 2019-ig forgalmazott változatról származnak, így ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. A vázlat viszont kimondottan erős, a jelenleginél agresszívebben feszülő ívekből építkező dizájnt sejtet, hangsúlyosabbak a kerékjárati ívek, a hűtőrács és az első fényszórók viszont az új Fabiáról és az Enyaqról lehetnek ismerősek.

Szinte biztosra vehető, hogy a következő Superb nagyobb lesz a mostaninál, főleg, mivel a kisebb testvér Octavia is nőtt. Bár a márka vezérigazgatója, Thomas Schäfer korábban azt nyilatkozta, hogy a plug-in hibridek helyett a full elektromos hajtásé a jövő, a kereslet miatt valószínű, hogy az új Superbből még készül PHEV verzió, épp emiatt a dízelek jövője bizonytalan. Szintén a hajtást érinti az a német unokatestvérről szóló hír, miszerint a Passat már csak automatával és kombiként lesz elérhető, 2023-tól a szedán megszűnik: nem tudni, hogy ugyanezek a Superbre is vonatkoznak-e majd.

Pár hónapja mi is kipróbáltunk egy igazán sokat futott Superbet, íme:

Forrás/képek: automedia/autoevolution/motor1