Új negyedéves gyártási rekordot állított fel a Tesla

2021.10.04. 09:30

A júliustól szeptemberig tartó időszak újabb rekordszámokat hozott a Tesla számára. A villanyautó-gyártó több mint 237 ezer autót gyártott, és 241 ezer autót szállított ki a megrendelők számára.

IMG 2293

A növekedés ütemére jellemző, hogy az előző negyedév 201 ezer kiszállított autója is rekord volt. A szállítások nagy részét egyébként még mindig a Model 3 és a Model Y teszi ki – ezekből 232 ezret adtak át három hónap alatt – míg a Model S és Model X típusokból 9275 jutott el új gazdájához.

Egyelőre ennyit hoztak nyilvánosságra a harmadik negyedév számaiból, a pénzügyi eredményeket valamivel későbbre ígérik. Mindenesetre a fenti számok alapján nem lenne váratlan, ha 2022-ben már elérné a Tesla-gyártás az évi egymilliós szintet.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.