Novemberre ígérik a Toyota Aygo utódját

2021.10.05. 16:00

A Toyota egy hátsó lámpával kezdi az új Aygo X bevezető kampányát, a premiert az ősz végére ígérik. Az eddig napvilágot látott információk szerint az újdonságnak nem lesz köze az elődjéhez, annál inkább az aktuális Yarishoz.

aygo x tsr

Arról, hogy milyen jellegű autót várhatunk, a Toyota korábbi Aygo X Prologue tanulmánya alapján alkothatunk valamiféle képet. Ugyanakkor valószínű, hogy a sorozatgyártmány valamivel egyszerűbb formai részletekkel érkezik.

Az autó alapjául a TNGA-B platform-változat szolgál, amely a Yarisban is szolgál, bár az Aygo X magasabb építésű, rövidebb autónak ígérkezik. Azt egyelőre nem tudni, hogy hogyan árazza majd a Toyota, de valószínű, hogy messze nem lesz olyan olcsó, mint az elődei voltak, inkább arra lehet számítani, hogy a Yaris más fazonú alternatívájaként próbálják majd eladni.

Azt is megerősítették, hogy a gyártás a csehországi Kolinban folyik majd, a jelenlegi Aygo helyén. Így nyer értelmet, hogy az év eleje óta a hibrid hajtású Yaris gyártása is itt zajlik: valószínű, hogy a két típus azonos gyártósorokon készül majd.