Jön a Piech sportkocsi, három év múlva

2021.10.06. 15:36

A Piech márkáról először 2019 elején lehetett hallani. Úgy néz ki, az akkor bemutatott Mark Zero elektromos sportkocsit GT néven gyártásba is veszi a cég: a tervek szerint 2024-ben kezdenék forgalmazni Európában, Kínában és az Egyesült Államokban.

A szép vonalú kupét elektromos hajtással gyártják majd: három egyforma motort használnak, egyet elöl, kettőt hátul. Az összteljesítmény 600 lóerő lesz, aminek 1,8 tonnát kell mozgatnia. A gyorsulás százig állítólag így sem vesz majd igénybe több időt három másodpercnél. Mindehhez 500 km-es hatótávot ígér a Piech, de nem ez ígérkezik a legnagyobb vívmánynak, hanem a töltési sebesség: ez állítólag 80%-os szintig nyolc perc alatt megy majd, persze a megfelelő nagy teljesítményű töltővel.

A tervek szerint a sportkocsiból évi 1200 példány készül majd, de ezt csak az első lépésnek szánják: az alapító Porsche-dédunoka, Toni Piech szerint a platform, amit fejlesztenek, elég rugalmas hozzá, hogy más jellegű karosszériával is használják.



Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.