Egy pillanatra megvillantották az új Ford Rangert

2021.10.07. 17:04

Ezúttal már nem a megszokott fekete-fehér álcamintával igyekeznek akadályozni a részletek megfigyelését, inkább új, kék-fehér-fekete nagypixeles fóliába húzták az autót. Néhány részlet viszony így is felfedezhető.

Jól látszik például a viszonylag magasra húzott, és vízszinteshez közeli övvonal, és egy pillanatra az is látható, hogy a Maverickre emlékeztető LED-hurkok lesznek az autó orrán. Mintha az ablaksor és az oldalsó lemezek aránya is az utóbbiak javára változott volna. Azt viszont teljesen elfedi a fóliázás, hogy milyen domborításokat készítettek az autó oldalára, ez pedig a jelenlegi modell esetében is lényeges alkatrésze az autó karakterének.

Az új Ranger várhatóan még az idén bemutatkozik, gyártani pedig várhatóan a jövő év elején kezdik majd. Ezen felül az sem titok már egy ideje, hogy ebből az autóból alakítják ki a VW Amarok utódját is, így a két típus együtt készülhet a Ford üzemeiben.

A műszaki tartalomról egyelőre csak pletykák alapján lehetnek sejtéseink. Ezek szerint az öthengeres dízelt nem gyártják tovább: 2,3 literes benzines és kétliteres dízelüzemű négyhengeresek kerülhetnek a típus kisebb teljesítményű változataiba, az erősebbek pedig turbós V6-osokat kaphatnak, ha minden igaz.

A jelenlegi Rangert már jól ismerjük, bejártuk vele a szomszédokat: