Új Le Mans-i versenygépet épít az Alpine

2021.10.07. 06:05

A Renault sportos márkája már most is versenyez a WEC futamain, de egyelőre a Rebellion R-13-ast vették a nevükre, amelyet még az LMP1-es szabályoknak megfelelően fejlesztettek.

alpine a480

Az Alpine A480 az idén az abszolút harmadik helyre volt jó, a Toyota vadiúj fejlesztésű autójával nem bírtak a franciák. Valószínű, hogy a következő két évben is ennek az autónak a továbbfejlesztett változatával állnak majd rajthoz, de 2024-re elkészül az LMDh szabályok szerint épített új autó.

Ez a szabályoknak megfelelően vásárolt karosszériát jelent – az már most eldőlt, hogy az Alpine a négy lehetséges partner közül az Orecát választotta – de a hajtáslánc saját fejlesztés lesz.

Már most biztos, hogy az Acura, az Audi, a BMW, a Cadillac és a Porsche is LMDh versenyautót épít, a Toyota, a Peugeot és a Ferrari pedig a teljes autót maga fejleszti, így az LMH kategóriában indulhat. Mindkét kategória teljesítményét 500 kW-ban, azaz 680 lóerőben maximálták, így a sűrű mezőny az eddigieknél szorosabb versenyt hozhat a hosszú távú sportkocsiversenyzésben az évtized közepére.