Az Amazon miatt nem készülnek a Rivian autói?

2021.10.08. 14:56

A Rivian rengeteg pénzt gyűjtött az elmúlt években. Többek közt az Amazontól is, amely le is tett egy 100 ezer furgonra szóló megrendelést. Ez viszont most állítólag akadályozza, hogy a cég a saját modelljeiből nagyobb mennyiséget készítsen.

A szerződésben 10 ezer furgon leszállítását vállalták 2022 végéig, ami viszont már csak bő egy évre van. Így a pletykák szerint most erre koncentrál a cég, ahelyett, hogy az R1S terepjáró és az R1T pickup gyártását pörgetnék fel. Úgy hallani, hogy még az idén 300 furgon átadását tervezik, és ez elsőbbséget élvez minden máshoz képest.

A Bloomberg híre szerint az R1-ből most emiatt nagyon kevés készül, annak ellenére, hogy erre is vagy 50 ezer megrendelés jött. Logikus is lenne egy ilyen lépés: Amazon igényeit nem teljesíteni a vállalt határidőre valószínűleg sokkal drágább lenne, mint megvárakoztatni a nagy villanyautóra vágyó potenciális vásárlókat.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.