Itt a legnagyobb Lexus előzetese

2021.10.08. 13:57

Először láthatunk részleteket az új Lexus terepjáróról, ám az érkezése nem meglepő, hiszen az LX mindig a nagyobbik Toyota Land Cruiser közeli rokona volt. Abból pedig nyáron mutattak be egy teljesen új változatot.

Abból, amit eddig mutattak, annyi derül ki, hogy az új LX-nek is lesznek a Land Crusierhez hasonló részletei – az első sárvédő és a kerékívek formája például ilyen – de ezúttal is átszabott orr- és farrészt kap az autó. Ez utóbbit meg is mutatták, így látható, hogy itt a szögletes lámpák helyett befelé ferdén keskenyedő, és középen egy csíkban összekötött világítótesteket használnak.

Műszaki szempontból eddig sem volt eltérés, így várhatóan az LX600 is ugyanúgy 3,5 literes, 415 lóerős V6-os turbómotorral érkezik majd, mint Toyota jelvényes testvére. Ehhez képest a 6 literes hengerűrtartalmat jelző 600-as szám talán túlzásnak is tűnhet, bár tény, hogy a turbós hathengeres teljesítményben túllicitálja az elődmodell 5,7 literes V8-asát, ami 386 lóerős. Állítólag lesz hibrid változat is, az LX750h, amibe több mint 480 lóerős hibrid hajtásrendszer kerül.

Az LX internetes premierjét a jövő héten, október 13-án a tartják, és egyelőre Oroszországban és az Egyesütl Arab Emirátusokban mutatják meg fizikailag is. A helyszínválasztás nem véletlen: egyértelműen ezeken a vidékeken a legnépszerűbb a típus. Később bemutatják Észak-Amerikában is, Európában viszont nem várható a hivatalos bevezetése.