A következő Skoda újdonság, iszonyú álcában

2021.10.12. 12:18

Egy ideje már hallani, hogy jön az új Skoda, a Slavia, egy kis családi szedán, amelyet elsősorban Indiának szánnak. Most azonban meg is mutatták, egy olyan álcázással, ami majdhogynem kiüti az ember szemét.

slavia lotuscamo

A nagyobb részt vöröses-narancsos árnyalatú háromszögekből álló álcamintát állítólag egy külön ezért rendezett tervpályázaton választották ki vagy kétszáz pályamunka közül: egy bizonyos Shreyas Karambelker munkája. A mintázat állítólag egyfajta lótuszvirág-ábrázolás kubista stílusban, bár ezt nem feltétlenül találtuk volna ki, ha nem mondják. Arra viszony látványosan alkalmas, hogy elfedje az autó részleteit: a korábbi kémfotókról ismert fekete-fehér mintás fólia is többet mutat ennél.

A Latin-Amerikai VW Virtusra emlékeztető Skoda típusról annyit tudunk, hogy olcsónak szánják, a hajtáskínálat 1 és 1,5 literes benzinmotorokból áll majd, és épp ezért nagyon kicsi a valószínűsége, hogy Európában is forgalmazni kezdik. Ugyanakkor valószínű, hogy Oroszországban, és más árérzékeny piacokon ezzel a típussal váltják majd az utoljára 2019-ben felújított Rapid szedánt.