Állítólag vége az AMG GT karrierjének

2021.10.12. 15:06

Az AMG első, saját néven bemutatott típusáról már akkor sejthető volt, hogy búcsúzik, amikor tavaly megérkezett a Black Series változat. Úgy hallani, az idén vége is lesz, legalábbis az első generációnak, bár már pletykálnak az utódról is.

Az már most biztos, hogy a Mercedes vásárlók sokáig nem maradnak sportkocsin nélkül. Várhatóan novemberben mutatják be az SL következő generációját, amely az elődeinél könnyedebb, sportosabb gépnek ígérkezik. Ám már korábban is hallottunk pletykákat arról, hogy az SL-lel párhuzamosan, annak az alapjaira terveznek egy másik modellt is, amely az AMG palettát erősítené.

Valószínű, hogy úgy időzítenek a Mercedesnél, hogy az SL-t ne fojtsák meg azonnal a sportosabb modellel, így 2023 vége előtt nem várható az újabb AMG sportkocsi. Így az SL két évig töltheti be a sportos csúcsmodell szerepét, mielőtt megérkezne a hegyesebb változat.

Az AMG addig is kénytelen lesz beérni a négyajtós GT-vel, mint egy szem saját néven forgalmazott modellel, igaz, ebből hamarosan jön a 843 lóerős változat, ami eddig minden utcai Mercedesek legerősebbike.