Képeken a Tesla első Megachargerei

2021.10.16. 16:23

Úgy tűnik, a Tesla de facto kisajátította a mennyiségjelölő prefixumokat, így a Semi, a Gigafactory és a Supercharger után hamarosan a Megacharger is beépülhet a villanyautós szakzsargonba. Legalábbis erre utal, hogy a rendszeresen bennfentes infókat közlő Tesla-befektető, Sawyer Merritt a minap új képeket tett közzé a gyár épülő telepéről, azon belül is egy sor töltőről.

Kép: Twitter
Kép: Twitter

A Megachargert a Tesla elektromos kamionjához, a Semihez fejlesztik, amit a nagy teher miatt egy nagy adag akkumulátor hajt majd - ilyen mennyiség feltöltéséhez természetesen nem elég a személyautókra tervezett töltő, főleg akkor nem, ha tényleg tartani akarják a 2017-es ígéreteket: a Megacharger elvileg fél óra alatt 643 kilométeres hatótávra elég áramot lesz képes a Semikbe tölteni.

A Tesla a 4 évvel ezelőtti bejelentésen kívül nem verte nagy dobra a Megacharger-projektet, a képeken is csak a hosszú járművek befogadására alkalmas felépítés árulja el, hogy a fent említett töltőkről van szó. Merritt szerint még rengeteg tesztelés előtt áll a rendszer, a mérnököknek az adhatott egy kis szusszanásnyi időt, hogy az akkumulátorhiány miatt 2022-re tolták a Semi bevezetését, és a vállalat egyébként is inkább a Model Y és a Cybertruck fejlesztésére koncentrál (a Model Y-ról készült tesztünket ezen a linken találod).

A helyszín (Nevada, Sparks) is adja magát, mivel a Semiket eleinte a nevadai Gigafactoryban tervezik gyártani - az Electrek oldal szerint a gyártósor egy része majdnem kész - , valamint a tesztutak is a Gigafactory és a Fremontban található Tesla központ között zajlanak majd.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.