Kiss Norbi megnyerte az idei kamion Európa-bajnokságot

2021.10.17. 00:07

Már a záróhétvége szombati napján eldőlt, kié a 2021-es kamion Európa-bajnokság bajnoki címe: 2014 és 2015 után újra Kiss Norbi lett a sorozat bajnoka. Akárcsak azokat a címeket, az ideit is egy magyar csapattal szerezte, ezúttal a tavaly alapított Révész Racinggel nyert. 

unnamed(5)

Most hétvégén tartják Misanoban a sorozat záró fordulóját, amin a széria menetrendjének megfelelően két-két futamot rendeznek szombaton és vasárnap. Miután Kiss Norbi 46 pontos előnyben érkezett az utolsó hétvégére, már szombaton megvolt az esélye rá, hogy megnyerje a bajnokságot, és így is tett. Már az első futamon elsőként intették le, de egy sárga zászlós szakaszon történt előzés miatt kapott egy öt másodperces büntetést.

unnamed(3)

Ahogy az MTI írja a szombati első futamról, a rajtnál roválisa, Sascha Lenz jobban fogott pozíciót, mint Kiss, így átvette a vezetést a magyartól, aki viszont nem szakadt le, körökön keresztül üldözte ellenfelét, a negyedik kör elején pedig elszánta magát az előzésre. Ezt sikerrel végre is hajtotta, de nem vette észre, hogy a pálya azon részén közben sárga zászlós figyelmeztetés van érvényben, amelynél tilos az előzés. Kissnek így arra volt szüksége a bajnoki címhez, hogy a harmadik helyen száguldó, hatszoros Eb-győztes Jochen Hahnnal szemben öt másodpercnél nagyobb előnyre tegyen szert. Ez sikerült, a leintésnél több mint nyolc másodperccel előzte Hahnt, így bár a futamgyőzelem nem az övé lett, a bajnoki címet ezzel a második hellyel is megszerezte. 

unnamed(4)

A szombati második, fordított rajtrácsos futamon aztán hetedik helyről rajtolva harmadikként ért célba a friss bajnok. Vasárnap még két futam vár Kissre, aki tovább szépíthet az idei szezonján, ami már most is nagyon domináns, az Európa-bajnokság eddigi huszonegy futamából ugyanis tízet ő nyert.

Norbi két hete nekünk is versenyzett egyet:Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.