Terepjáró-fazonú Nissan Leafet ígérnek

2021.10.19. 06:05

A japán márka európai vezetője, Guillaume Cartier beszélt a Nissan jövőbeli terveiről. Eszerint öt modell köré tervezik a cég jövőjét a kontinensen, és ezek közt nincs egyetlen hagyományos személyautó sem.

Az öt modell a Juke, a Qashqai, az X-Trail, illetve két elektromos modell, az Ariya, illetve a Leaf váltótípusa, amely ezek szerint szintén magas építésű, nagykerekű modell lesz. Valószínű, hogy lesznek további európai Nissanok is, de ezek nem a márkához szorosan kötődő modellek lesznek, hanem a Renault által gyártott átcímkézett modellek, amilyen a szeptemberben bejelentett Kangoo-klón, a Townstar.

Cartier szerint egy eldöntetlen kérdés maradt a márka európai kínálata kapcsán: az, hogy mi legyen a belépőmodell sorsa. Ezt a szerepet jelenleg a Renault Clio technikára épített Micra viszi, de a Nissan vezetője szerint nem valószínű, hogy az Euro 7 norma bevezetése után még megéri ebben a méretben tisztán dugattyús motorral autókat építeni.

A cégvezető szerint ezért a Micra utódja elektromos autó lesz, mivel arra jó esély van, hogy egy ilyen modell idővel, ahogy csökken az előállítási ár, elég olcsó lehet a versenyképesség eléréséhez.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.