57 ezer kilométert ment egy huzamban a VW ID.4

2021.10.20. 09:38

Furcsa rekordot állított fel az amerikai Volkswagen támogatásával Rainer Zietlow az ID.4-essel: a típusé a leghosszabb, egyetlen országban megtett folyamatos utazás, nem napelemes elektromos autóval.

A sofőr, illetve az utat dokumentáló fotós, Derek Collins száz napot töltött azzal, hogy a Volkswagen USA virginiai központjából indulva meglátogatta mind a 628 VW kereskedést az ország összefüggő 48 államában. (Alaszkában és Hawaiin nyilván nem jártak.) Így is 35770 mérföldet mentek – ez 57566 km-nek felel meg – és 208-szor töltötték az autót a VW saját töltőhálózatának, az Electrify Americának a kútjain.

Valószínűleg ez utóbbi volt a valódi ok, amiért a két férfi elpazarolt száz napot az életéből az Egyesült Államok körbeautózásával: meg szerették volna mutatni, hogy a VW saját gyorstöltőit használva is bárhova el lehet jutni az országban.

Zietlow egyébként nem először csinál hasonlót: korábban egy VW Touareggel autózott 12 nap alatt Európa legészakibb csücskéből Afrika legdélibb sarkáig, és megjárta már az amerikai kontinenst is hosszában, Alaszkától Argentínáig, de távolságban és időben is egyértelműen ez az eddigi csúcsteljesítménye.