Izgalmasabb kanyarvadászatot ígér a legizmosabb 1-es BMW

2021.10.21. 06:11

Egy olyan mezőnyben, ahol ott az Audi S3, a Volkswagen Golf R, és már a Mercedes is frissítgeti az A35 AMG-t, nem lehet karba tett kézzel ücsörögni. Érezték ezt a BMW-nél is, ezért az eddiginél is sportosabb gépet faragtak az M135i xDrive-ból.

Ezt a sportosságot nem úgy kell érteni, hogy alapjaiban dolgozzák át a modellt, sőt a kétliteres, négyhengeres turbómotor teljesítményéhez sem nyúltak, az továbbra is 306 lóerőt tud, viszonylag széles fordulatszám-tartományban, 5000-től 6250-ig leadva, míg a csúcsnyomaték 450 newtonméter. Legfeljebb a hangján lehet majd változást tapasztalni, ugyanis a hangszórókon át az utastérbe jutó tónusokat ércesebbre vették.

A teljesítménynövelés helyett inkább a futóműhöz nyúltak. A rugókat és a lengéscsillapítókat áthangolták, elöl-hátul módosították a futómű bekötési pontjait, elöl hidraulikusan csillapított rögzítést is alkalmaztak. Mindezeknek a finomításoknak a hatását az ígéretek szerint elsősorban tempósabb kanyargásnál, a határhelyzeteket keresve lehet majd észrevenni.

A frissítéshez új színek is járnak, az egyik a képeken is látható kegyetlensárga, vagyis hivatalosan Sao Paulo Yellow, de választható a Frozen Pure Grey szürke és a Frozen Orange narancs is.