2021.10.21. 13:46

Meghökkentően néz ki elsőre a United Nude tanulmányautója, mely sokkal inkább egy szobor, mint autó, de valójában hasonló megoldásokkal már régóta előhozakodnak a formatervezők. Elég csak megnézni Marcello Gandini Lancia Stratus Zeroját vagy sokkal inkább az 1980-as Párizsi Autószalonon bemutatott Citroën Karint, melyet Trevor Fiore tervezett.

Néhány darabot készítettek a Lo Res Carból, melyek különböző művészeti kiállításokon szerepeltek, dizájndíjakat zsebeltek be vagy épp kiállították a Petersen Múzeumban. A dizájner a Countach alacsony felbontású változatát szerette volna megalkotni, és tényleg benne van az ék forma, ami a leginkább jellemző a Lamborghini sportautójára. Hogy az alkotás megadja-e a katarzist, azt mindenki döntse el maga.

Annyiban valóban autó, hogy a hátsó kerekeket egy kevesebb mint 7 lóerős elektromotor hajtja, tehát képes önállóan mozogni. Fékek csak az első tengelyen vannak, tükrei ugyan nincsenek, de a polikarbonát lapok alól világítanak a lámpák. Kabinja kétszemélyes, az ülések egymás mögött találhatóak és az egész karosszériát felnyitva lehet beszállni. Tagadhatatlanul használhatatlan, valaki mégis kicsengetett az egyik ilyen Lo Res Carért több mint 110 ezer dollárt.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.